به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی جمشیدی صبح امروز سهشنبه در آئین تجلیل از فعالان صنعت چاپ و نشر خوزستان با گرامیداشت هفته «کتاب و کتابخوانی» صنعت چاپ را صنعتی بزرگ و با اهمیت دانست و اظهار کرد: در بیشتر کشورهای توسعه یافته جهان چاپ جز پنج صنعت نخست است که طبق آمار تا سال ۲۰۲۵ هجمه بازار چاپ و بستهبندی یک هزار و ۲۰۰ میلیارد دلار میشود و این رقم در منطقه غرب آسیا ۷۰ میلیارد دلار که سهم ایران در آن تنها سه میلیارد دلار است.
معاون فرهنگ و رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان ادامه داد: باید بررسی شود که چرا کشور جایگاه مناسبی در صنعت چاپ ندارد؛ البته تحریم، کرونا، مالیاتها و ارزشافزوده تأثیر مستقیمی بر این موضوع دارد.
وی با بیان اینکه از مشکلات دیگر ناشران و چاپخانهها نبود نقدینگی ادارات دولتی و سازمانهاست، تصریح کرد: این موارد باعث شده تا کارهای چاپی کم شود اما با وجود این مشکلات، صنعت چاپ زیانده نیست و هرکس در این راستا سرمایهگذاری کرده ضرری ندیده است.
جمشیدی اضافه کرد: خوزستان جز معدود استانهایی است که تاکنون چاپخانهای در آن تعطیل نشده و چاپخانهای با ۵۰ تا ۶۰ سال قدمت به کار خود ادامه میدهند که این موضوع عشق و علاقه آنها را میرساند.
وی با عنوان اینکه صنعت چاپ به سمت تکنولوژی رفته است، بیان کرد: استفاده از ظرفیتهای کشور همسایه از جمله عراق میتواند کمک شایانی بر پیشرفت صنعت چاپ خوزستان کند.
جمشیدی بیان کرد: خوزستان جایگاه خوبی را در کشور دارد که طبق آخرین آمار خانه کتاب جز ۱۰ استان برتر کشور در حوزه نشر و کتاب هستیم.
وی از تفویض اختیار صدور مجوز کتاب به اداره کل استان خبر داد و عنوان کرد: این کار اتفاق بسیار خوبی بود چون اگر قبلاً روند مجوز به چاپ کتابی ۲ ماه زمان میبرد اکنون از یک روز تا یک هفته کاهش یافته است.
جمشیدی به حمایت اداره از کتابفروشیها اشاره کرد و گفت: کاغذ روز به روز در حال گرانی است که باید دولت در این راستا فکری کند چون این امر به مشکل جدی تبدیل شده است.
وی با اشاره به نبود مراکز پخش کتاب در خوزستان یادآور شد: یکی از مشکلات جدی در استان این موضوع است که در این راستا اداره کل اعلام میکند در صورت ورود بخش خصوصی به این حوزه حمایت ویژه از آنها کند.
نظر شما